Barbanera Ammone Appassimento

Er zijn maar weinig wijnen die het stempel 'uitmuntend’ mogen dragen, maar deze Ammone Appassimento is er Ă©Ă©n. De wijn komt van het befaamde wijnhuis Barbanera. Deze intense en ongelooflijk geconcentreerde rode wijn, gemaakt van hoofdzakelijk de elegante druif Primitivo is op een haar na perfect.

 11,98

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Category:

Liefhebbers van groot Italiaans rood hebben er vast al eens van gehoord: de appassimento-methode. Het is de unieke wijntechniek waarmee de beroemde en waanzinnig geconcentreerde Italiaanse wijnen Amarone en Ripasso worden gemaakt. De methode stamt van de oude Romeinen en is al zo’n 3000 jaar oud. Furore maken Appassimento-wijnen echter pas sinds een jaar of twintig, wijnfamilie Barbanera draagt daaraan bij. De wijnmakers laten de druiven langer dan gebruikelijk aan de stok hangen. Pas als ze perfect rijp zijn en volop kleur, aroma’s en suikers hebben, worden ze met de hand geplukt. Door ze daarna te drogen, zoals bij de duurdere Amarone, worden de druiven waanzinnig geconcentreerd. Barbanera past die methode al jaren toe. Met succes Ă©n lof van wijndrinkers en gerenommeerde wijncritici. Wijnhuis BarbaneraDe wijnfamilie Barbanera zette de eerste wijnstokken in 1938 in de grond op de hellingen van Monte Cetona in Toscane. In eerste instantie richtten Altero en Maria Barbanera zich

Specification: Barbanera Ammone Appassimento

Land

Druivenras

Smaak

Levertijd

Leveringskosten

Barbanera Ammone Appassimento
Barbanera Ammone Appassimento
Compare items
  • Total (0)
Compare
0