Terre di Virgilio Valpolicella Ripasso
Wat een wijn! Groots van smaak en toch met een wel heel aangenaam klein prijsje. Die klasse dankt deze Ripasso aan de bijzondere behandeling die de wijn heeft ondergaan. Nadat de druiven uit de heuvels van Verona zijn geperst en het sap enige tijd heeft doorgebracht in tanks, om die mooie fruitaroma’s te behouden, ondergaat de wijn samen met de schillen van de iconische Amarone een tweede gisting op eikenhout. Het resultaat is verbluffend: vol, intens en verleidelijk rijk. Zie hier de Ripasso: het aantrekkelijke broertje van Amarone.
€ 11,98
#html-body [data-pb-style=U1P7WCK]{justify-content:flex-start;display:flex;flex-direction:column;background-position:left top;background-size:cover;background-repeat:no-repeat;background-attachment:scroll;margin:0 0 10px;padding:0}We tipten het eerder al kort aan: deze verleidelijke Terre di Virgillio Valpolicella Ripasso dankt zijn weelderige en rijke smaken aan een tweede gisting op schillen die gebruikt zijn voor het maken van de grote Amarone. En dat is dan ook de letterlijke betekenis van Ripasso: opnieuw passeren. Een op roestvrijstaal gemaakte Valpolicella verdwijnt samen met de droesem van een Amarone in het eikenhouten vat en komt er na verloop van tijd weer uit als een complexe en karaktervolle wijn. Stevig en toch zijdezacht, met waanzinnig rijke geuren en smaken, een subtiele zuurgraad en een uitstekende balans. Een Valpolicella Ripasso weet zo menig Amarone naar de kroon te stijgen. In geur, smaak Ă©n prijs. Want het zogenaamde broertje van de Amarone is zeker zo lekker en
Specification: Terre di Virgilio Valpolicella Ripasso
|