Triplico Rosso Puglia

Een weelderige, satijnzachte fruitexplosie uit een topjaar. Bekroond met 98/99 punten van Luca Maroni. Gemaakt van inheemse druiven vol zoete zwarte kersen, bosbes en aardbei.

 12,49

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Category:

Triplico Rosso wordt gemaakt van drie (vandaar de naam Triplico) inheemse druiven: Negroamaro en de zeldzame Malvasia Nera en Nero di Troia. Die de Italiaanse rode wijn zijn weelderige en satijnzachte karakter geven met eindeloos veel laagjes, daarom wordt er ook verwezen naar 'Multiplo'. Kortom, u kunt er dus eindeloos van genieten. Een krachtpatser uit Puglia Deze wijn uit Puglia wordt gemaakt volgens een eeuwenoude techniek waarbij deze vergist in grote, platte open vaten (Palmenti). Dat verzacht de wijn en zorgt voor optimaal schilcontact voor een maximale smaakextractie. Bovendien laat men 20% à 30% van de most (nog niet vergist sap) weglopen (méthode saignée) waardoor de wijn veel geconcentreerder wordt. Drie maanden rijping op eiken vaten geven nuances van vanille, mokka en ceder. Het resultaat is een weelderige, gelaagde wijn met een luxueus en satijnzacht karakter.

Specification: Triplico Rosso Puglia

Land

Druif

Jaar

Smaak

Afsluiting

Triplico Rosso Puglia
Triplico Rosso Puglia
Compare items
  • Total (0)
Compare
0