Rupenera Nero d’Avola Appassimento

Een rijk gelaagde Siciliaanse smaakexplosie in de stijl van Amarone. Maar dan zachter, en voor een veel zachtere prijs. Beoordeeld met 17,5/20 proefpanelpunten!

 9,99

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Category:

De blauwe druif Nero d'Avola is de bekendste wijn van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen maar op dit eiland verbouwd en brengt fruitige en zachte rode wijnen voort. Rode Italiaanse wijnen gemaakt van Nero d'Avola zijn te herkennen aan de stevige body, de smaak van donkere kersen en subtiele peperachtige tonen. Wanneer de rode wijnen op hout ontwikkelen, krijgen ze meer complexiteit en smaken van koffie en tabak.AppassimentoAppassimento is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte druiven worden vervolgens gedroogd in kratten die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dat is een droogzolder met meerdere luiken in het dak waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. Hierna rijpt de wijn enkele maanden lang in deels eikenhouten vaten én nog een jaar lang op fles.

Specification: Rupenera Nero d’Avola Appassimento

Land

Druif

Jaar

Smaak

Afsluiting

Rupenera Nero d%27Avola Appassimento
Rupenera Nero d’Avola Appassimento
Compare items
  • Total (0)
Compare
0